Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

BiomeerwaardekipLeveranciersvereniging Biomeerwaardekip is op 11 juli 2008 opgericht, met als doel het verbeteren van de verwaarding van uitgelegde biologische leghennen. Het aantal streekgebonden biologische pluimveehouders dat aangesloten is bij de leveranciersvereniging neemt toe, meer dan 75 % komt uit de Gelderse Vallei.

Het grote voordeel van aansluiting bij leveranciersvereniging Biomeerwaardekip is dat de aangesloten pluimveehouders zekerheid geboden wordt.

De vereniging neemt de hennen altijd af en de pluimveehouders ontvangen op hun beurt een toeslag.

Naast de maximale biologische verwaarding ondersteunt de vereniging de aangesloten pluimveehouders bijvoorbeeld bij; de mestafzet, voerinkoop en optimalisering van de huisvesting. De vereniging is toegankelijk voor alle Nederlandse pluimveehouders met biologische leghennen.

 

kippen

 

“Alles wat we van de kip kunnen gebruiken, wordt ook daadwerkelijk verwaard”

Doelstelling van de vereniging is om, nadat Pluimveeslachterij W. van der Meer & Zn in Dronrijp de leghennen geslacht heeft, alle delen van deze biologische kip in diverse biologische producten te verwerken. Dit om te voorkomen dat het kippenvlees verwerkt wordt in gangbare producten. Hiertoe is de leveranciersvereniging een samenwerking aangegaan met World Wide Food Trade.

 

World Wide Food Trade biedt een breed assortiment biologische producten

World Wide Food Trade is naast de verkoop verantwoordelijk voor product- en marktontwikkeling en streeft naar een maximale vierkantsverwaarding. Hierbij wordt ingehaakt op de behoefte van de consument naar duurzame, biologische, streekgebonden producten en wordt een goed en betaalbaar alternatief voor vlees van snelgroeiende kippen.

Van het kippenvlees worden diverse biologische producten ontwikkeld zoals schnitzels, burgers en nuggets, soepen en ragout. Maar ook barbecueworstjes, knakworsten en hotdogs.

Een doorbraak heeft W&G Groep (Specialisten in Wild & Gevogelte) voor World Wide Food Trade bereikt met het leren en garen van de kip. Het resultaat is een malse biologische kiplet, heerlijke kippenbouten, smaakvolle kippenvleugels en drumsticks als snack.

Om een breed assortiment aan te kunnen bieden, worden ook andere vleessoorten verwerkt. World Wide Food Trade streeft naar een compleet biologisch assortiment. Belangrijk is daarbij wel dat de identiteit van Biomeerwaardekip niet verloren gaat. De naam van leveranciersvereniging Biomeerwaardekip wordt, wanneer dit van toepassing is, altijd op de verpakking vermeld.

 

Neemt u contact met ons op voor informatie over onze Biomeerwaardekip producten.

Culinair ontdekt Soepkip-Foodlog

recesie soepkip

Nick Trachet (her)ontdekt de echte soepkip. Hij maakt er kippensoep en vol-au-vent van.

Lees meer »

Culinaire Recensie

Biomeerwaardekip haasjes en filet door:

Dick Veerman, Hoofdredacteur Foodlog

kiphaasje1 inzet

Zijn dit visfiletjes? Nee. Dit zijn haasjes van... Lees meer »

Nu ook eieren van Biomeerwaardekip

Kroon Biologisch introduceert PUUR Biomeerwaardekip

Copyright © 2011-2016 World Wide Food Trade.  All rights reserved