Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Diverse keurmerken garanderen dat het gehele assortiment van EKOPUUR op een duurzame, eerlijke en verantwoorde manier wordt geproduceerd.

 

Biologisch keurmerk: Skal

De EKOPUUR productlijn is gecertificeerd door Stichting Skal. Zij houden het toezicht op de biologische productie in Nederland, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. In de veeteelt gelden strenge normen voor het dierenwelzijn. Het EKO-keurmerk is het teken, dat World Wide Food Trade B.V. door deze onafhankelijke Stichting wordt gecontroleerd op de wettelijke voorschriften die hiervoor van kracht zijn.

 

Diervriendelijk keurmerk: Beter Leven 3 sterren

Het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming bevestigt dat het gehele assortiment EKOPUUR producten op een diervriendelijke manier wordt geproduceerd. Zo heeft de Dierenbescherming drie sterren gegeven aan de EKOPUUR  kipschnitzel, een heerlijke biologische kipburger met biologische spinazie en biologische kaas. Ook het rund,- en varkensvlees dat World Wide Food Trade B.V. gebruikt, bevat het drie sterren keurmerk. Dit keurmerk wordt toegekend aan duurzaam en met respect voor dierwelzijn geproduceerd biologisch vlees. De dieren beschikken over een ruime uitloopweide in de openlucht en leven twee keer zo lang als dieren uit de traditionele vee-industrie.
 
Betere prijs: Biomeerwaardekip®

Het vlees voor de EKOPUUR kipsnacks is afkomstig van biologische legkippen. De pluimveehouders van deze biologische legkippen hebben zich gebundeld in de Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip®.

De Leveranciersvereniging heeft zich ten doel gesteld om de afzet van het vlees van de biologische legkippen te bevorderen. Door een betere verwaarding van dit vlees ontvangen deze pluimveehouders een meerprijs.
Deze meerprijs is noodzakelijk om aan alle kwaliteitseisen te kunnen voldoen. Het initiatief heeft er toe geleid, dat deze biologische kipproducten voor alle consumenten betaalbaar zijn. De EKOPUUR producten dragen bij aan verantwoord
maatschappelijk ondernemen en zijn onderdeel van een duurzame productieketen.

Culinair ontdekt Soepkip-Foodlog

recesie soepkip

Nick Trachet (her)ontdekt de echte soepkip. Hij maakt er kippensoep en vol-au-vent van.

Lees meer »

Culinaire Recensie

Biomeerwaardekip haasjes en filet door:

Dick Veerman, Hoofdredacteur Foodlog

kiphaasje1 inzet

Zijn dit visfiletjes? Nee. Dit zijn haasjes van... Lees meer »

Nu ook eieren van Biomeerwaardekip

Kroon Biologisch introduceert PUUR Biomeerwaardekip

Copyright © 2011-2016 World Wide Food Trade.  All rights reserved