Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nick Trachet (her)ontdekt de echte soepkip. Hij maakt er kippensoep en vol-au-vent van.

In de supermarkt lag er ‘soepkip’. Die had ik lang niet meer gezien. Overal zie je nu de moderne snel groeiende vleeskip, een hybride beestje dat nauwelijks zes weken oud wordt vooraleer het naar de slacht gaat.

Kroon Biologisch uit Amsterdam is er trots op de nieuwe lijn onder het bekende huismerk PUUR te introduceren: PUUR Biomeerwaardekip. Samen met de Stichting Biomeerwaardekip en World Wide Food Trade is een prachtig assortiment samengesteld dat vanaf deze week verkrijgbaar is voor de winkels.

Tholen - World Wide Food Trade Biomeerwaardekip gaat geheel toepasselijk voor Pasen nieuwe producten op de markt brengen. "Naast het al bekende assortiment introduceren we nu ook eieren van Biomeerwaardekip. Het gaat om een doosje met 10 stuks en een doosje met 4 stuks", vertelt Max Vos van World Wide Food Trade.

haasje

Nee. Dit zijn haasjes van leghen. Dat 'haasje' is het verfijnde deel van haar borstfilet. Je hebt het grote, wat grove en het verfijnde kleine deel van de borstfilet. Dat laatste heet in het Frans 'aiguillette' ('naaldje'). In het Nederlands heet het naar een ander beest.

Culinair ontdekt Soepkip-Foodlog

recesie soepkip

Nick Trachet (her)ontdekt de echte soepkip. Hij maakt er kippensoep en vol-au-vent van.

Lees meer »

Culinaire Recensie

Biomeerwaardekip haasjes en filet door:

Dick Veerman, Hoofdredacteur Foodlog

kiphaasje1 inzet

Zijn dit visfiletjes? Nee. Dit zijn haasjes van... Lees meer »

Nu ook eieren van Biomeerwaardekip

Kroon Biologisch introduceert PUUR Biomeerwaardekip

Copyright © 2011-2016 World Wide Food Trade.  All rights reserved